Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Evacuat din propriul oras

21 Iulie 2009 | 3861 vizualizari
Plimbare demonstrativa Evacuat din propriul oras!”
 
Duminica, 5 aprilie 2009, intre orele 12:00 - 14:00, a fost organizata plimbarea demonstrativa pentru apararea spatiilor verzi si dezvoltarea durabila a oraselor in 5 localitati, simultan  - Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Targu Mures si Arad.
 
Aceasta a fost initiativa Eco Assist Bucuresti avand ca partenera Asociatia pentru Parteneriat ComunitarBrasov pentru desfasurarea protestului in Brasov. Cetatenii au fost invitati sa se alature evenimentului si sa lupte pentru spatiile verzi amenintate de construirea parcarilor sau altor cladiri. Marsul a avut ca punct de plecare sediul Primariei Brasov, inaintand prin Parcul Titlulescu. Cetatenii s-au aliat pentru a transmite mesaje deschise autoritatilor locale : „Taiem copaci in draci!” , „Evacuat din propriul oras” sau „Orasele din Romania sunt praf”.
 
Pe de alta parte, copii au fost invitati sa realizeze desene pe tema “cum vezi tu orasul”. Participantii au cerut spatii verzi si au revendicat dreptul constitutional la un mediu sanatos.
Iata cateva dintre mesajele cetatenilor transmise autoritatilor locale:
  • As dori sa le las urmasilor cat mai multi copaci verzi - cat mai putine blocuri din beton si cat mai multe zone verzi. Fac tot ce pot sa pastrez ceea ce ne-a dat natura.”
  • ”Brasovul are inca sptii verzi care in ultimii doi ,trei ani sunt bine ingrijite. Ma deranjeaza ca se construieste acolo unde erau copaci ( vezi Belle Ville Residence si Dealul Melcilor). Pacat! Trebuie sa pastram orasul asa cum e, sa nu ajunga jungla de ciment.”
  • “Domnule primar: Avem nevoie de parcuri SALVATI-LE SI INMULTITI-LE!  Si va vom realege!”
  • “ Sunt impotriva constructiilor abuzive si a taierii pomilor, respectiv a distrugerii spatiilor verzi. Dorim un oras curat cu spatii verzi, placut amenajate, iar in locurile de agrement am dori sa se pastreze curatenia si sa se ia masuri impotriva celor care devasteaza mediul inconjurator de care ar trebui sa beneficiem cu totii.“
  •  “Nu dati autorizatie de constructie pespatiile verzi existente ! Cum asigurati cei 16 m patrati de spatiu verde pe cap de locuitor in conditiile in care Brasovul are doar 4 m patrati incluzand si Tampa?”
  • “Nu vrem parcari, avem destule, dorim zone verzi! ”
  • “Nu stricati viata copiilor dumneavoastra !”
  • “Daca ajungem sa  nu ne mai putem bucura de putinele zone verzi din Brasov daca viitorul acestui oras pt.care alti s-au straduit sa asigure niste conditii umane de trai, daca nu avem grija de natura si ambianta sarmanta a acestui oras, mi-e teama ca nu mai putem avea incredere in cei care ne dau de inteles ca vor sa faca ceva pentru el. Oamenii trebuie sa traiasca in conditii umane. Nu mai vrem BETON! Vrem VIATA!!”
  • “Ne dorim mai multa transparenta in ceea ce priveste proiectele de urbanism.De exemplu, in Piata Unirii a fost aprobat in 2008 un proiect de refacere a Pietei. In 2009 acest proiect a fost modificat fara ca acestea sa fie facute publice. Unde se pot vedea acestea?Cand incep lucrarile?”
  • Nu ne lua?i ?i ultimele guri de oxigen pe care le mai avem!”
 
Articole in legatura
Evacuat din propriul oras

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov