Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Trimiterea la tratament in strainatate

16 Iulie 2009 | 4462 vizualizari
Activitatea de trimitere la tratament medical in strainatate a bolnavilor este indeplinita de directiile desanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti si de Directia generala asistenta medicala din cadrul Ministerului Sanatatii. Trimiterea bolnavilor pentru tratament in strainatate se aproba de Ministerul Sanatatii numai pentru afectiunile care nu pot fi tratate in tara, pe baza unei documentatii medicale intocmite de directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.
Trimiterea la tratament in strainatate se face pentru bolnavii inscrisi pe lista unui medic de familie, care au  parcurs toate nivelurile de acordare a asistentei medicale, respectiv asistenta medicala primara, de specialitate, si care au fost spitalizati in unitatisanitare care ofera servicii medicale de inalta calitate profesionala si tehnica,dar a caror sanatate nu a fost restabilita.
Documentele medicale alebolnavului (copie de pe fisa pacientului, bilet de iesire din spital, analizeetc.) se depun de catre medicul de familie, de catre apartinator (sot/sotie,ruda de gradul IV sau reprezentant legal) sau de catre bolnav la directia de sanatate publica in a carei raza teritoriala domiciliaza, impreuna cu o cerere din partea bolnavului sau a apartinatorului.
Bolnavii propusi pentru trimitere la tratament in strainatate pot fi internati intr-o clinica din centrul universitar la care este arondata directia de sanatate publica, la recomandarea presedintelui comisiei de specialitate teritoriale, pentru efectuarea unei investigatii medicale riguroase atat pentru maladia de baza, cat si pentru depistarea unor afectiuni ce contraindica sau complica tratamentul. Dupa efectuarea investigatiei medicale va fi intocmita de catre presedintele comisiei de specialitate teritoriale documentatia necesara trimiterii bolnavului in strainatate, daca este cazul.
Examinarea bolnavului se realizeaza de catre comisia de specialitate teritoriala organizata in centrele universitare medicale din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova, Timisoara si Targu Mures.
 
Ministerul Sanatatii
 
Intr. Cristian Popisteanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti
telefoane centrala: +4 021 3072 500; +4 021 3072 600
Relatii cu publicul: e-mail: dirrp@ms.ro
tel: 021 3072 524; fax: 021 3072 675
 
Casa Nationala deAsigurari de Sanatate
 
TEL VERDE 0800.800.950
Adresa: Calea Calarasilor 248, Bl. S19, Sector 3, Bucuresti
Biroul Relatii cuAsiguratii
Tel. 021 3026236; Fax. 021 316 80 58 E-mail: relpubl1@casan.ro
 
Acte normative
 
Ordonanta de Guvern nr. 28/2003 privind trimiterea bolnavilor pentru tratament in strainatate
Legea nr. 119/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 28/2003 privind trimiterea bolnavilor pentru tratament in strainatate
Ordin nr. 50/2004 privind  metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate
Ordin nr. 697/2005 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate
Ordin nr. 302/2004 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament in strainatate
 
 
Articole in legatura
Trimiterea la tratament in strainatate
Servicii medicale care nu sunt suportate din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate
Eliberarea medicamentelor compensate
112 Urgenta
Asigurari

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov