Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Eliberarea medicamentelor compensate

16 Iulie 2009 | 4090 vizualizari
Asiguratii beneficiaza de medicamente compensate sau gratuite, in baza prescriptiei medicale. Eliberarea medicamentelor la nivelul farmaciilor se face numai pe baza prescriptiei medicale (reteta).
 
Medicamentele cu si fara contributie personala se asigura de farmaciile autorizate de Ministerul Sanatatii,evaluate conform reglementarilor legale in vigoare, in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate.
 
Suma maxima care se suporta decasele de asigurari de sanatate din Fondul national unic de asigurari socialede sanatate, pentru fiecare medicament corespunzator denumirii comune internationale(DCI) din lista, este cea corespunzatoare aplicarii procentului de compensare a medicamentelor asupra pretului de referinta pentru DCI cuprinse in sublisteleA, B si C, respectiv pretul de decontare pentru medicamentele la care nu se stabileste pret de referinta. Pretul de de contare este cel prevazut prin ordin al ministrului sanatatii publice.
 
Procentul de compensare a medicamentelor corespunzatoare DCI prevazute in sublista A este de 90% din pretul de referinta, al celor din sublista B este de 50% din pretul de referinta, iar al celor din sublista C este de 100% din pretul de referinta.
Pretul de referinta reprezinta pretul cel mai mic corespunzator unitatii terapeutice aferente aceleeasi forme farmaceutice din cadrul DCI si pentru fiecare concentratie. 
 
Modalitatile de prescriere,eliberare si de decontare a medicamentelor cu si fara contributie personala intratamentul ambulatoriu se stabilesc prin norme.
 
Ministerul Sanatatii
 
Intr. Cristian Popisteanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti
telefoane centrala: +4 021 3072 500; +4 021 3072 600
Relatii cu publicul: e-mail: dirrp@ms.ro
tel: 021 3072 524; fax: 021 3072 675
 
Casa Nationala deAsigurari de Sanatate
 
TEL VERDE 0800.800.950
Adresa: Calea Calarasilor 248, Bl. S19, Sector 3, Bucuresti
 
Biroul Relatii cuAsiguratii
Tel. 021 3026236; Fax. 021 316 80 58
E-mail: relpubl1@casan.ro
 
 
Acte normative
 
Contract -cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemuluide asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009
Hotarare 1714/2008 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009
 
Articole in legatura
Trimiterea la tratament in strainatate
Servicii medicale care nu sunt suportate din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate
Eliberarea medicamentelor compensate
112 Urgenta
Asigurari

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov