Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Raspunderea operatorilor de transport aerian in caz de accidente

16 Iulie 2009 | 3714 vizualizari
Raspunderea unui operator de transport aerian comunitar pentru daunele suportate in cazul decesului,ranirii sau altei vatamari corporale a unui calator in cazul unui accident nu se va supune niciunei limite pecuniare, definite de lege, conventie sau contract.
Obligatia asigurarii stabilita de Regulamentul CEE nr. 2407/92 trebuie inteleasa ca fiind obligatia unui operator de transport aerian comunitar de a fi asigurat pana la limita de raspundere ceruta de legea aplicabila si in continuare pana la un nivel rezonabil.
Pentru orice daune pana la suma reprezentand echivalentul in ECU a 100,000 DST, operatorul de transport aerian comunitar nu isi exclude sau limiteaza raspunderea dovedind ca el si agentii sai au luat toate masurile necesare pentru a evita dauna sau ca a fost imposibil pentru el sau agentii sai de a lua astfel de masuri.
In cazul decesului, ranirii sau altei vatamari corporale suferite de un calator in cazul unui accident nu se presupune ca operatorul de transport aerian comunitar este singura parte raspunzatoare de plata daunelor. Nu este limitat dreptul unui operator de transport aerian comunitar de a pretinde o contributie sau indemnizatie de la alta parte in conformitate cu legea aplicabila.
Operatorulde transport aerian comunitar efectueaza fara intarziere si in orice situatie in maxim 15 zile de la stabilirea identitatii persoanei fizice indreptatite la despagubire, platile in avans care pot fi necesare pentru a satisface nevoie conomice imediate in mod proportional cu prejudiciul suferit. O plata in avans nu constituie recunoasterea raspunderii si poate fi dedusa din orice suma platita ulterior in baza raspunderii operatorilor de transport aerian comunitari, dar nu este rambursabila.
 
Operator de transport aerian inseamna o intreprindere de transport aerian cu o autorizatiede functionare valabila.
ECU inseamna unitatea de cont pentru redactarea bugetului general al Comunitatilor Europene.
DST inseamna un drept special de tragere definit de Fondul Monetar International.
 
Acte normative
Regulamentul (CE) nr. 2027/97 al Consiliului din 9 octombrie 1997privind raspunderea
operatorilor de transport aerian in caz de accidente
 
 
Articole in legatura
Raspunderea operatorilor de transport aerian in caz de accidente
Dreptul de acces la informatiile de interes public
Datele cu caracter personal

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov