Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Burse pentru elevi

15 Iulie 2009 | 4265 vizualizari
Bursele de merit si bursele de studiu se acorda elevilor din invatamantul preuniversitar de stat, cursuri de zi, in functie de rezultatele obtinute la invatatura.
In cadrul bursei de merit se instituie bursa de performanta, acordata castigatorilor locurilor I, II si III la fazele nationale ale olimpiadelor pe discipline,elevilor calificati la olimpiadele internationale, altor categorii de elevi care obtin rezultate de valoare in manifestari interne si internationale cu caracter cultural-artistic - bursa artistica - sau cu caracter sportiv - bursa sportiva - si cu caracter tehnico-stiintific - bursa tehnico-stiintifica.
 
Bursele de ajutor social se acorda elevilor in functie de situatia materiala a familiei sau a sustinatorilor legali sau in alte cazuri prevazute de  lege. Bursele se acorda in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie de la bugetul de stat.
 
Bursele de merit, de studiu si de ajutor social se acorda pe perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii examenului de bacalaureat sau de diploma si pe perioada practicii in productie.
Nu pot constitui criterii de acordare a burselor: religia, rasa, sexul, apartenenta politica a elevului sau a familiei acestuia,apartenenta la organizatii legal constituite, studiile efectuate in strainatate,precum si accesul la burse din alte surse.
 
Acte normative
  • Hotararea nr. 558/1998 pentru modificarea anexelor nr. 1 si 2 la Hotararea Guvernului nr. 445/1997 privind stabilirea criteriilor generale de acordare a burselor si a altor forme de sprijin material pentru elevii, studentii si cursantii din invatamantul de stat,cursuri de zi
 
Articole in legatura
Transferul de credite europene
Scoala europeana
Burse pentru elevi

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov