Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Alocatia suplimentara pentru familiile cu mai multi copii

15 Iulie 2009 | 5626 vizualizari
Potrivit Hotararii de Guvern nr. 8/2008, beneficiaza de alocatia familiala complementara familiile formate din sot, sotie si copiii in varsta de pana la 18 ani aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna.
Beneficiaza de alocatiile prevazute mai sus familiile ai caror membri sunt cetateni romani care locuiesc in Romania, precum si cetateni ai altor state ori apatrizi care au domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania, in conditiile legislatiei romane.
Sunt considerati ca facand parte din familia definita mai sus si copiii adoptati, incredintati sau aflati in plasament familial ori pentru care s-a instituit tutela, potrivit legii.
Familiile care au in intretinere copii de varsta scolara beneficiaza de alocatie familiala complementara sau de alocatie de sustinere,in conditiile in care copiii urmeaza o forma de invatamant organizata potrivit legii.
Indeplinirea conditiilor pentru acordarea alocatiei suplimentare pentru familiile cu copii se dovedeste prin livretul de familie.
Se instituie livretul de familie, care reflecta componenta familiei, filiatia copiilor si situatia lor juridica fata de reprezentantii legali.
Titular al livretului de familie este familia.Continutul si forma livretului de familie, precum si normele privind emiterea siactualizarea acestuia se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
Livretul de familie va fi completat si va fi inmanat titularului, prin grija primarului. Dupa completarea livretului de familie,orice modificare in componenta familiei se opereaza de catre serviciul de stare civila al consiliului local din localitatea de domiciliu, pe baza de inscrisuri oficiale, prezentate de reprezentantul familiei.
 
Actenormative
  • Hotararea Guvernului nr. 8/2008 privind corectarea limitelor de venituri si indexarea cuantumului alocatiei familiale complementare si al alocatiei de sustinere pentru familia monoparentala
 
 

Fisiere la download

Articole in legatura
Ajutorul social
Alocatia pentru copiii nou - nascuti
Alocatia suplimentara pentru familiile cu mai multi copii

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov