Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Despre BCC

Nu mai stiti cui sa va adresati, cum sa rezolvati o problema?
Aveti nevoie de informatii si consiliere?
 
Biroul de Consiliere pentru Cetateni este un serviciu independent care raspunde nevoilor de informare si consiliere ale cetatenilor in 12 domenii de interes general.
Biroul de Consiliere pentru Cetateni Brasov este proiectul Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar Brasov. Aceasta are ca scop incurajarea si sprijinirea initiativelor menite sa asigure dezvoltarea comunitatii.
 
Servicii
 
Informare: ce spune legea, unde trebuie sa se adreseze solicitantul, date, ore si un anumit sprijin referitor la cum trebuie utilizata informatia;
 
Consiliere: solicitantul va fi ajutat sa ia o decizie referitoare la modalitatea de rezolvare a problemei sale, expunandu-i-se toate posibilitatile de actiune cu consecintele acestora.
 
 
BCC nu rezolva problemele in locul cetatenilor, ci ofera alternative practice din care acestia pot alege solutia dorita.Acest tip de servicii nu se materializeaza in ajutor material sau financiar, insa ajuta cetatenii sa afle unde si cum isi pot rezolva problemele.

 

Principii

Activitatea de informare si consiliere desfasurata de Biroul de Consiliere pentru Cetateni se bazeaza pe patru principii care asigura accesibilitatea pentru orice membru al comunitatii:
 
Independenta fata de interesele politice, religioase, de afaceri sau de orice alt fel.
 
Impartialitate. BCC ofera servicii tuturor cetatenilor, indiferent de statut social sau nivel cultural, religie, rasa, sex, situatie financiara, etnie, orientare sexuala etc.
 
Gratuitate. Pentru acordarea de informatii si consilierea cetatenilor nu se percep niciun fel de taxe.
 
Confidentialitate. Consilierul are obligatia sa pastreze confidentialitatea informatiilor impartasite de catre cetateni si sa nu dezvaluie nimanui in afara Biroului detaliile personale ale solicitantilor.Exceptie fac acele informatii care se refera la actiuni ce constituie infractiune in Romania, conform CoduluiPenal.


 
 

Misiune

1 Iulie 2009 | 4207 vizualizari
Biroul de Consiliere pentru Cetateni Brasov stimuleaza participarea cetateneasca la viata comunitatii, avand misiunea:... Vezi detalii
 

Echipa BCC Brasov

1 Iulie 2009 | 4891 vizualizari
Vezi detalii
 

Campanii si initiative BCC Brasov

1 Iulie 2009 | 4214 vizualizari
Vezi detalii
 

Program de lucru

1 Iulie 2009 | 4728 vizualizari
Programul de lucru cu publicul al BCC Brasov  este urmatorul: Luni-vineri: 9.00 - 16.00     Sediul BCC Brasov: Str.... Vezi detalii
 

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov