Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

Primii pasi in organizare comunitara la Gircini

23 Februarie 2016 | 1558 vizualizari
De la inceputul anului 2016, Reteaua CAN si Asociatia pentru Parteneriat Comunitar au facut primii pasi pentru a aduce organizarea comunitara in randul tinerilor din cartierul Garcini, Sacele, prin proiectul "Proactivi pentru Garcini". Organizarea comunitara este o modalitate prin care oamenii se unesc si actioneaza in interesul lor comun, in favoarea dezvoltarii comunitatii lor.
In februarie 2016 au demarat atelierele de imbunatatire a competentelor de leadership comunitar, care includ utilizarea de instrumente si metode nonformale precum Photovoice si Harta Comunitatii. Practic, atelierele ajuta tinerii sa identifice problemele care ii privesc in mod direct, sa propuna solutii la nivel local si sa se implice activ in aplicarea lor. In plus, participantii sunt pregatiti sa mobilizeze pe cei din jur, formand ulterior primul grup de initiativa civica al cartierului Garcini!
Prin aceasta initiativa ne propunem stimularea, incurajarea si responsabilizarea tinerilor de a se implica activ in dezvoltarea comunitatii, respectiv a cartierului lor. Dorim sa contribuim la formarea unei generatii proactive in care cetatenii devin din persoane asistate, persoane resursa, persoane care dau inapoi comunitatii, care cauta solutii si actioneaza pentru nevoile lor si ale comunitatii din care fac parte.
Pe parcusul anului 2016, cei 14 tineri care s-au inscris in proiect, vor fi implicati in diverse activitati, printre care: 11 ateliere de organizare comunitara, campanie de constientizare a rolului cetatenilor in rezolvarea problemelor locale, expozitie photovoice in Sacele, intalnire de diseminare cu tineri din cartierul Garcini, participare la sedinta de consiliul local, clipuri de promovare a bunelor practici.
Atelierele de organizare comunitara, precum si alte intalniri din cadrul proiectului au loc la Centrul de Zi din Sacele, administrat de Funda?ia FAST in parteneriat cu Primaria Sacele. Poti lua legatura cu echipa "Proactivi pentru Garcini" la proactivi.garcini@yahoo.com sau poti participa la intalnirile noastre din Sacele.
 
Articole in legatura
Primii pasi in organizare comunitara la Gircini
Informatii de presa Pe tine te priveste?
Ce poti face in 4 zile!

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov