Despre BCC
Mass-media
APC Brasov
Proiecte finantate prin Fondul ONG in Romania
Utile
Organizare Comunitara
Proiecte finantate prin Fondul pentru Inovare Civica
Contact
Stiri

Abonare Newsletter BCC

Un birou independent care va ofera servicii de consiliere si informare gratuit, in mod impartial si in regim de confidentialitate. Primeste periodic stiri importante pentru tine si comunitatea ta. Aboneaza-te la newsletterul BCC!

Proiect finantat cu Fonduri PHARE

Parteneri

Fundatia Carmeuse

Fundatia Soros Romania

Facebook

1041 de persoane din judetul Brasov au intrat in legalitate

14 Aprilie 2015 | 1473 vizualizari
 In 14 aprilie 2015 incheiem proiectul "Acces la servicii sociale de baza pentru persoane vulnerabile din judetul Brasov", proiect finantat prin Fondul ONG in Romania.
Scopul proiectului a fost acela de a dezvolta o colaborare eficienta intre organizatiile neguvernamentale si institu?iile publice locale in vederea rezolvarii problemelor persoanelor vulnerabile - persoane in varsta, din mediul rural si persoane de etnie roma.
Obiectivele proiectului: "Furnizarea de servicii de asistenta in obtinerea actelor de identitate pentru 200 de persoane varstnice si persoane din mediul rural"; "Imbunatatirea situatiei a 250 de persoane de etnie roma din 8 localitati din judetul Brasov in vederea cresterii accesului romilor la servicii de baza".
Rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului:
-  218 beneficiari persoane varstnice sau persoane din mediul rural (localitati care sunt deservite de catre SPCLEP Brasov, Rupea, Codlea, Sacele, Fagaras) care au avut posibilitati financiare reduse si s-au aflat in imposibilitatea de a plati pentru intocmirea actelor de identitate sau de stare civila au fost sprijinite in obtinerea lor.
-  12 caravane organizate in Budila si Racos, Comana, Jibert, Prejmer, Sacele, Sanpetru, Harman si Penitenciarul Codlea, au avut ca rezultat 823 de de carti de identitate, carti de identitate provizorii si acte de stare civila pentru persoane de etnie roma care au fost puse astfel in legalitate si isi pot exercita drepturile cetatenesti.
-  207 anchete sociale in randul beneficiarilor de etnie roma.
- 99 de persoane asistate in vederea obtinerii anumitor drepturi sociale (inscrierea copiilor la scoala sau la gradinita, cautarea unui loc de munca, inscrierea la medicul de familie, obtinerea ajutorului social, alocatii de stat, etc.).
 
Filmul de prezentare al proiectului si a tipurilor de interventii poate fi vizionat aici. 
 
Raportul proiectului este atasat acestui articol.
 

Prezentare raport 

sus

Solicita informatii Click aici pentru formular

Intrebari Frecvente

2% pentru BCC Click aici pentru detalii

Parteneri

Fondul ONG in Romania

Un om si-un fir de iarba

Proiecte Fondul ONG in Romania

Asociatia Pro Democratia Club Brasov

Centrul Pilot de Voluntariat Brasov